(01) 618 58 05

TREBATE LI SE NARUČITI ZA PREGLED?

Kupovina

Dobrodošli u Optotim trgovinu na Internetu.

Kao i u svakoj trgovini, slobodno razgledajte i upoznajte proizvode - bez obveze kupnje. Ukoliko odlučite kupiti koji proizvod, najvažnije je znati da kupovinu u našoj trgovini obavljate na siguran način, bez ikakvog rizika za vas i bez mogućnosti zlouporabe podataka i vaše kreditne kartice. U našoj trgovini koristimo najsuvremeniju sigurnu uslugu automatske autorizacije - T-com PayWay.


• Kako kupovati
• Plaćanje
• Dostava
• Cijene
• Odustajanje od kupnje ili prodaje
• Sigurnost i zaštita osobnih podataka
• Ostalo

KAKO KUPOVATI

 

Postupak je vrlo jednostavan i sastoji se od samo nekoliko koraka. Imate mogućnost izbora željenih proizvoda. Nakon odabira možete vidjeti pregled čitave narudžbe s cijenama i porezom u vašoj košarici (siva ikona, gore desno), s podacima o načinu plaćanja i dostave. Posljednji korak predstavlja slanje konačne narudžbe.

U svakom trenutku, prije konačnog slanja, vašu narudžbu može mijenjati, povećati ili smanjiti, dodati koji proizvod ili odustati od cjelokupne narudžbe. Kada pošaljete konačnu narudžbu, na ekranu će se ispisati da li je vaša narudžba uspješno poslana.


Unos podataka o korisniku je kratak i jednostavan. Unos vaših podataka obavljate prilikom svake kupovine.

Naša služba za korisnike stoji vam na raspolaganju u uredovno vrijeme i na telefonu 01/6185 805.


NAČINI PLAĆANJA

 

Kreditnim karticama - omogućuje vam plaćanje vodećim kreditnim karticama, uz ograničenje prema limitu vaše kreditne kartice.

U postupku autorizacije kreditne kartice koristimo najsuvremeniju Tcom-ovu uslugu PayWay - online autorizacija kreditnih kartica, koja omogućuje zaštitu najviše razine za prenos podataka o kreditnoj kartici pri čemu nam vaši podaci nisu dostupni te ne postoji mogućnost zloporabe.

Kreditnom karticom mogu kupovati pravne i fizičke osobe. 

Vašu karticu teretimo u trenutku isporuke, a ne u trenutku primitka narudžbe - i samo za artikle koji su raspoloživi.


   
Gotovinom kod pouzeća - omogućuje da robu dobijete kurirskom službom i to bez plaćanja dostave (troškove dostave snosi Optotim d.o.o.). Na ovaj način mogu kupovati pravne i fizičke osobe.


NAČINI DOSTAVE

 

Dostava robe se obavlja u najkraćem mogućem roku, ovisno o dostupnosti robe. Dostava se vrši na vašu adresu (kako ste specificirali u podacima korisnika) isključivo u republici Hrvatskoj.

 

Roba se dostavlja kurirskom službom na adresu koju je kupac specificirao kod unosa svojih podataka u sklopu naše Internet trgovine.


CIJENE

 


Optotim d.o.o. zadržava pravo promjene cijena bez prethodne najave i neće biti odgovoran ni za kakve moguće 

posljedice proizašle iz takvih promjena.

Cijene vrijede za važeću narudžbu kakve jesu u vrijeme dostavljanja narudžbe. 

Cijene u pregledima proizvoda uključuju PDV.

Cijene vrijede isključivo za online kupnju.


ODUSTAJANJE OD KUPNJE ILI PRODAJE

 

Vašom odlukom u svakom trenutku prije isporuke možete odustati od dijela ili cijele narudžbe, ukoliko nas o tome pismeno obavijetite (e-mailom na  ili na naš faks).

U skladu sa zakonom, prihvaćamo odustajanje od narudžbe i u roku od 7 dana od dana isporuke odn. preuzimanja.

Ako u ovom razdoblju odlučite odustati od narudžbe i ako nas o tome pismeno obavijestite, vratit ćemo vam vašu uplatu, umanjenu za troškove dostave. Prije toga nam morate na bilo koji način, na vaš trošak, vratiti isporučene proizvode u naše sjedište.

 

Proizvodi moraju biti originalno zapakirani, u neoštećenoj ambalaži, ne smiju biti korišteni te moraju biti kompletni (kao u trenutku isporuke) te popraćeni originalnim dokumentima o kupnji (dostavnica, račun).

Ne vraćajte proizvode pouzećem!

 

Ovo pravo se ne odnosi na kontaktne leće koje su prethodno bile otvarane.

 

Povrat sredstava izvršit ćemo doznakom na vaš račun ili odobrenjem vaše kreditne kartice (ovisno o načinu vašeg plaćanja) u roku od 15 dana od primitka UREDNO vraćenih proizvoda.

 

Ne možemo, na žalost, prihvatiti jednostrani raskid ugovora o kupnji ukoliko se ne biste pridržavali prethodno navedenih uvjeta. U tom slučaju bi vam vraćene proizvode ponovno dostavili na vaš trošak.

 

Zadržavamo pravo odustajanja od prodaje odn. poništenja dijela ili cijele narudžbe, uz pismenu obavijest kupcu, u slijedećim slučajevima:

- kada bi se naručeni proizvod prestao proizvoditi ili prodavati;

- kada bi došlo do značajnih promjena uvjeta dobave;

 

U slučaju odustajanja od prodaje nastojat ćemo u dogovoru s kupcem pronaći optimalno rješenje za proizvode koje ne možemo dobaviti, a u slučaju nemogućnosti isporuke dijela ili cijele narudžbe, izvršit će se povrat eventualno uplaćenih sredstava, u skladu sa zakonom.


SIGURNOST I ZAŠTITA OSOBNIH PODATKA

 

Svi vaši osobni podaci su POVJERLJIVI i koriste se samo interno u društvu Optotim d.o.o.

Prikupljeni podaci se neće objavljivati, ustupati trećima ili na bilo koji način zlouporabiti.

Osobne podatke prikupljamo isključivo za potrebe poslovanja, logistike, statistike i vlastite marketinške potrebe. 

Kupac može zabraniti uporabu podataka za naše marketinške potrebe.

U slučaju plaćanja kreditnom karticom našem društvu NISU dostupni vaši podaci o kreditnoj kartici!


Što je T-com Pay Way?

 

T-com Pay Way usluga online autorizacije i naplate kreditnih kartica za transakcije učinjene preko Interneta

T-comPay Way nudi mogućnost plaćanja American Express, Diners, MasterCard, Maestro i Visa kreditnim karticama.

Kod plaćanja putem T-com Pay Way-a na web stranicama koje nude ovu uslugu, kada kupac odabere robu i/ili usluge, i odluči platiti kreditnom karticom, web dućan preusmjerava kupca na stranice T-com Pay Way-a gdje kupac upisuje svoje adresne podatke i broj kreditne kartice.

Podaci se provjeravaju i ako je sve u redu, navedeni iznos se rezervira na računu kupca, a kupcu se prikazuje na zaslonu monitora, odnosno šalje na upisanu e-mail adresu, potvrda o autoriziranoj transakciji.

Kada je roba spremna za isporuku, kroz sučelje T-com Pay Way-a, trgovac šalje na naplatu željenu transakciju i isporučuje robu kupcu.

Cijeli postupak slanja broja kreditne kartice i razmjene podataka između kupca, T-com Pay Way-a i banke, odnosno kartičara, siguran je i zaštićen.

Kupac šalje broj kreditne kartice SSL zaštićenom vezom T-com Pay Way-u, a podaci između T-com Pay Way i banaka i kartičara odvijaju se direktnim linkovima koji nisu spojeni na Internet.

 

Trgovac nema potrebu znati kupčev broj kreditne kartice niti ga spremati kod sebe. On samo dobiva potvrdu o odobrenoj transakciji. Trgovac je u mogućnosti naplatiti transakciju samo do odobrenog iznosa moguće je naplatiti manji iznos ako nije moguće isporučiti sve naručeno. Ali nije moguće naplatiti veći iznos od odobrenog čime je otklonjena mogućnost zlouporabe od strane trgovca.

 

 

Osnovni podaci o mjerama sigurnosti

T-com usluge online autorizacije - T-com Pay Way

 

Internet je otvorena mreža dostupna svima zbog čega je potrebno voditi računa o mjerama sigurnosti. Za zaštitu podataka korisnika T-com Pay Way sustava primjenjuju se najmoderniji standardi.


Sigurnost podataka na putu između vašeg računala i poslužitelja usluge T-com Pay Way sustava osigurana je korištenjem enkripcije i sigurnosnim protokolom.

 

Što znači enkripcija i koliko je sigurna?

Enkripcija je proces koji pretvara običan tekst u šifrirani tekst korištenjem algoritama te tajnih i javnih ključeva.

 

Podaci koji se prenose preko ovih stranica zaštićeni su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola. SSL protokol enkriptira podatke prilikom unosa preko web sučelja čime stvara siguran kanal za prijenos informacije i onemogućava nedozvoljeni pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i servera, i obratno.

 

Korisnički podaci koji se prenose Internetom zaštićeni su 128 bitnim SSL protokolom enkripcije podataka. 128 bitna enkripcija sa SSL protokolom je trenutno najjači standard u zaštiti komunikacija i razmjene podataka preko Interneta i koriste ga svi ozbiljni korisnici koji djelomično ili u potpunosti obavljaju određenu komunikaciju preko Interneta.

 

Poslužitelj koji obavlja online plaćanje nalazi se u privatnoj mreži zaštićenoj dvostrukim slojem vatrozida (firewall) i sprečava neautorizirani pristup. Razmjena podatka između HTneta i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja se korištenjem privatne mreže koja nema pristup na Internet i potpuno je zaštićena od neautoriziranog pristupa korištenjem ISO 8583 protokola.

 

Kako mogu znati kada je uspostavljena sigurna komunikacija između mog računala i T-com poslužitelja?

Prilikom sigurne komunikacije između vašeg računala i poslužitelja u dnu vašeg Internet preglednika (eng. browser) pojavit će se mala ikona u obliku lokotića.

Ikona lokotića označava da je u tijeku sigurna komunikacija između vašeg računala i poslužitelja.

Ukoliko dovedete strelicu miša iznad lokotića pojavit će info prozorčić u koje piše SSL Secured, što označava da je komunikacija između vašeg računala i poslužitelja s kojim komunicirate osigurana sigurnim SSL protokolom, a u zagradi će pisati koju razinu enkripcije koristi Vaš preglednik (40 Bit, 56 Bit ili 128 Bit).

Ukoliko vaš Internet preglednik ne koristi 128-bitnu enkripciju, preporučamo vam da nadogradite svoj Internet preglednik.

 

Uz opisane mjere zaštite prilikom prolaska podataka Internetom korištenjem T-com Pay Waya, sustav je također zaštićen pomoću firewall-a (vatrozida). T-com poslužitelj i kompletan informacijski sustav podrške zaštićeni su od neovlaštenog pristupa, a protok podataka nadzire se prema režimu 24/7, 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu.