(01) 618 58 05

Oxysept Comfort

Oxysept® Comfort otopina s vitaminom B12 kao indikatorom, sustav je za potpunu njegu mekih kontaktnih leća. U samo jednom koraku, istodobno se odvijaju procesi dezinfekcije i neutralizacije te se na taj način postiže jednostavna i učinkovita njega kontaktnih leća.

Uz ovaj sustav uvijek koristiti posebno za njega dizajniran spremnik za leće.

DNEVNA NJEGA
Prije rukovanja kontaknim lećama uvijek dobro oprati i osušiti ruke.
Sredstvo za čišćenje koristiti odvojeno samo ako to preporuči oftalmolog.
Prije stavljanja leća na oči potrebno je uvjeriti se da su leće isprane sterilnom fiziološkom otopinom sa svrhom uklanjanja tragova sredstva za čišćenje i izbjegavanja pretjeranog pjenjenja.

DEZINFEKCIJA I NEUTRALIZACIJA
Postaviti leće u odgovarajuće držače (svijetloplavi/L za lijevu i bijeli/R za desnu leću) i zatvoriti ih pazeći da se leće ne pritisnu.
Napuniti spremnik za leće dezinfekcijskom otopinom Oxysept® Comfort do oznake. Dodati u otopinu jednu Oxysept® Comfort tabletu za neutralizaciju.
Zatvoriti spremnik za leće. Leće se sada nalaze u držačima, uronjene u otopinu Oxysept®  Comfort.
Okrenuti zatvoreni spremnik tri puta za redom, tako da se navlaži i unutarnji dio čepa. Prije nego započne dezinfekcija, provjeriti je li tableta za neutralizaciju u otopini.
Nakon nekoliko minuta na površini tablete će se pojaviti mjehurići zraka ili ponekad pjena. Ako se otopina oboji ružičasto, znači da je tableta za neutralizaciju dodana te da se počela otapati. Ružičasta boja nije znak završetka procesa neutralizacije. Ukoliko je otopina ostala bezbojna, znači da tableta za neutralizaciju nije dodana ili se još nije otopila.
Za postizanje najveće učinkovitosti, ostaviti leće u otopini tijekom noći, odnosno barem šest sati nakon dodavanja tablete za neutralizaciju za brzu dezinfekciju i neutralizaciju.
Prije vađenja leća, spremnik preokrenuti radi potpune neutralizacije.
Leće su sada spremne za uporabu. Nakon stavljanja leća na oči proliti iskorištenu otopinu i dobro isprati spremnik sterilnom fiziološkom otopinom. Spremnik zatim ostaviti da se osuši na zraku.

ČUVANJE
Kontaktne leće mogu se čuvati u zatvorenom spremniku najviše sedam dana.
Ako se leće ne koriste dulje vrijeme, svakih sedam dana i neposredno prije uporabe treba ponoviti postupak dezinfekcije i neutralizacije.

TJEDNA NJEGA KONTAKTNIH LEĆA
Uklanjanje proteina
Proteini koji se nalaze u prirodnim suzama mogu se nataložiti na kontaktnim lećama, smanjujući udobnost nošenja, vidnu oštrinu i vijek trajanja leća.
Uporabom Ultrazyme® tableta za uklanjanje proteina, kontaktne leće se optimalno njeguju.
Jednom tjedno, otopini Oxysept® Comfort potrebno je dodati, osim uobičajene tablete Oxysept®  Comfort za neutralizaciju, i Ultrazyme® tabletu za uklanjanje proteina. Nakon toga potrebno je slijediti upute za dnevnu njegu leća.
Leće se ne smiju ostaviti u otopini za uklanjanje proteina duže od 12 sati.
Nakon vađenja leća iz otopine za uklanjanje proteina, a prije stavljanja na oči, potrebno je isprati ih sterilnom fiziološkom otopinom.

ČIŠĆENJE SPREMNIKA ZA LEĆE
Spremnik za kontaktne leće potrebno je dezinficirati najmanje jednom tjedno.
Prazan spremnik treba napuniti Oxysept® Comfort otopinom i zatvoriti ga (bez dodavanja tablete), zatim ga okrenuti i tako ostaviti do sljedeće uporabe.

UPOZORENJA
Pažljivo slijediti sve upute! U suprotnom, može doći do ozbiljnih upala ili ozljeda oka.
Isključivo koristiti za ovaj sustav dizajniran spremnik za leće koji omogućava da se kisik, nastao tijekom neutralizacije rasprši. Oxysept® Comfort spremnik za leće je dostupan i pojedinačno.

OPĆENITO
Ne koristiti Oxysept® Comfort otopinu ako je sigurnosni poklopac oštećen ili nedostaje.
Koristiti isključivo Oxysept® Comfort spremnik za leće. Poklopac spremnika ima tri otvora za izlaz kisika koji se stvara tijekom neutralizacije.
Ne koristiti Oxysept® Comfort sustav za njegu tvrdih ili tvrdih plinopropusnih kontaktnih leća.
Ne koristiti u slučaju preosjetljivosti na bilo koju komponentu.
Ukoliko dođe do nadraženosti očiju, potrebno je skinuti leće i savjetovati se s oftalmologom.
Prije stavljanja leća na oko, potrebno je uvjeriti se da se tableta potpuno otopila (ružičasta boja otopine) te da je postupak stvaranja pjene završen. Ukoliko se tableta nije potpuno otopila, potrebno je ponoviti postupak dezinfekcije i neutralizacije.
Ostaviti leće u otopini najmanje šest sati nakon dodavanja tablete, jer je otopina u potpunosti neutralizirana tek nakon tog vremena.
Za ispiranje leća ili spremnika za leće ne koristiti vodu iz vodovoda.

NAČIN UPORABE
Otopina Oxysept® Comfort koja nije neutralizirana i otopina Ultrazyme® za uklanjanje proteina ne smiju doći u dodir s očima.
Leće koje su tek izvađene iz otopine Oxysept® Comfort ili otopine Ultrazyme® za uklanjanje proteina ne smiju se stavljati direktno na oko. U slučaju da se to ipak dogodi, odmah skinuti leće i oči isprati vodom. Ultrazym® tableta ili Oxysept® otopina ne smiju se progutati.
Proizvod se ne smije koristiti nakon isteka roka valjanosti.
Tablete Oxysept® Comfort su ružičaste boje, malo hrapave. Tablete Ultrazyme® su bijele boje, malo hrapave. Ne koristiti tablete neobičnog izgleda i boje ili ako su mekane ili ljepljive.
Čuvati na suhom mjestu, na sobnoj temperaturi (između 2° i 25° C).
Čuvati daleko od dohvata i vidokruga djece.

BACANJE
Preostalu Oxysept® Comfort otopinu proliti nakon 60 dana od otvaranja.
Prilikom kupnje nove Oxysept® Comfort otopine uvijek treba baciti stari spremnik za leće i upotrijebiti novi.


promo akcija

90,00 kn

VIŠE OD