Progresivne naočale

Progresivne leće su one leće koje imaju više dioptrija s postupnim prijelazom između dioptrijskih jakosti. Progresivne leće koriste se za korekciju refrakcijskih pogrešaka na svim udaljenostima; počevši od udaljenih predmeta, do srednje udaljenosti pa sve do bliskih predmeta.

Progresivne naočale služe kako bi olakšale svakodnevicu ljudima koji imaju refrakcijsku grešku na blizu i daleko. Velik udio populacije ima ovaj problem, iz razloga što, svi u jednom periodu života (iza 40.godine života) počnemo bolovati od presbiopije, točnije, staračke dalekovidnosti. Osoba koja tijekom života pati od miopije i u starosti počne, također, patiti od hypermetropije, idealan je kandidat za progresivne naočale. One omogućuju oštar vid na svim udaljenostima bez potrebe za mijenjanjem naočala.

"Cijena progresivnih naočala kreće se visoko iz više razloga: korekcije za sve tri udaljenosti nalaze se sve u jednoj leći, čistoća i kvaliteta slike povećava se proširenjem polja pogleda, estetika naočala se ne narušava većim dioptrijama…

Progresivne naočale ne samo da su praktičan i bolji odabir od bifokalnih naočala (koje imaju samo korekciju za daljinu i adiciju za čitanje), nego s novom i naprednom tehnologijom s kojom se danas proizvode progresivna stakla, polje pogleda nikada nije bilo veće i čišće. Osim funkcionalnosti i udobnosti, progresivne leće imaju još jednu veliku prednost u usporedbi s bifokalnim lećama, a to je estetika. Sam izgled progresivnih naočala bit će elegantan, s tankom lećom, dok u slučaju bifokala, leća bude debela i samim time izlazi van okvira što narušava estetiku samih naočala. S progresivima takvih problema neće biti, bitno je izabrati malo dublji okvir kako bi stala korekcija za sve tri udaljenosti.

Progresivne naočale su ulaganje, u jednostavniji, bolji život s čišćim pogledom na svijet kojeg dobivate u samo jednim naočalama. Za progresivne naočale postoji određen period privikavanja koji plaši većinu ljudi i samim time se boje odlučiti za progresivne naočale. Privikavanje ih čini nesigurnim jer u samom početku misle da se neće moći priviknuti. To nije slučaj. Stručnjaci za kontrolu vida koji rade u našim optikama, maksimalno se potrude kako bi precizno uzeli sve mjere koje su bitne za izradu progresivne leće. Točnim i preciznim uzimanjem svih parametara i preciznim brušenjem leće s tim parametrima, eliminira smetnje u privikavanju kod nošenja. Kod progresiva, stvar je u držanju glave. Više nećete gledati očima, već glavom. Glavu mičete u smjeru pogleda kako bi imali čist vizual onoga što gledate. S točnim i precizno ugrađenim, individualnim parametrima, prosječna osoba koja ih nikada nije nosila, privikne se već kroz par dana nošenja.

Newsletter
Prijavom na naš Newsletter ostvarujete pravo na besplatnu dostavu.