Bottega Veneta: trenutačno u top 5 modnih kuća na svijetu

Bottega Veneta: trenutačno u top 5 modnih kuća na svijetu
21/10/2024
Bottega Veneta: trenutačno u top 5 modnih kuća na svijetu

Bottega Veneta je talijanska modna kuća koju su 1966. godine osnovala, dva velika modna insajdera Michele Taddei i Renzo Zengiaro. Krenuli su tako što su osnovali radionicu za proizvodnju kožne galanterije i to u Vicenzi. Ono što ih je odmah izdvojilo od ostalih je posebno tkanje kože koja je isprepletena, tzv. intrecciato. I danas zaštitni znak ove modne kuće. 

Usredotočena na kvalitetu i dizajn, a ne logotip 

Usredotočena na kvalitetu i dizajn bez fokus na logotip tvrtke usvojila je slogan “Vaši inicijali će biti dovoljni”. Do 1980. godine brend je postao omiljen ne međunarodnoj sceni, čemu sigurno pridonosi to što ju je u filmu Američki žigolo nosila Lauren Hutton, a umjetnik Andy Warhol snimio je i kratki film Bottega Veneta Industrial Videotape. No, kao i svaki biznis i njihov je bio pun izazova. Uspjeh brenda je s vremenom počeo opadati pa je 1990. godine odlučeno povećati ponudu proizvoda, ali najvažnije poglavlje u modernoj povijesti brenda krenulo je kada je kuću kupio Kering. 

Trenutačno je 4. na listi najpopularnijih brendova 

Na čelo kreativne direkcije sjeda njemački dizajner Thomas Maier koji je ranije radio za modne kuće kao što su Sonia Rykiel i Hermès te odigrao presudnu ulogu u daljnjem razvoju. Vratio je brend korijenima i ponovno skrenuo pozornost na njegovo nasljeđe. Bottega je utrostručila svoje prihode i postala Keringov drugi najveći izvor prihoda iza Saint Laurenta, a trenutačno je 4. na listi najpopularnijih brendova na svijetu. Nakon 17 godina, palicu preuzima engleski dizajner Daniel Lee, a danas kuću vodi francusko belgijski dizajner Matthieu Blazy. 

Isprepletena koža na sunčanim nočalama 

The Pouch, The Cassete, The Jodie, The Sardine, samo su neke od najpopularnijih torbi ove modne kuće, a ne smijemo nikako zapostaviti ni obuću koja je zadnjih sezona bila pravi hit. Za Bottegu možemo reći da dobro zna što radi i u svakom trenutku servira nešto novo i senzacionalno. Tako je kožnato pletivo završilo i na sunčanim naočalama, kao i zlatna sardina koju znamo s istoimene torbe. Bottega naočale su definitivno stav, luksuz i pomak od klasike, iako među kolekcijama možete uvijek pronaći i nju. Masivni okviri u kornjačevini ili jarkim bojama kao što su cigla, žuta i zelena, ono su što danas vidimo na policama. 

Sjajna selekcija u našim optikama

Dioptrijski okviri također prate upečatljivu igru modne kuće, bilo da se radi o onima u acetatu ili metalu. Odmak od klasike na najbolji mogući način i definitivno par naočala koje su nosive cijeli život. Granica između ženskih i muških modela nije jasna, što otvara više mogućnosti za odabir, a raskošnu selekciju možete pronaći u našim optikama, a dio je i na web shopu.  



Newsletter
Prijavom na naš Newsletter ostvarujete pravo na besplatnu dostavu.