Etro sunčane naočale: priča o bogatom nasljeđu i it paisley uzorku

Etro sunčane naočale: priča o bogatom nasljeđu i it paisley uzorku
29/08/2024
Etro sunčane naočale: priča o bogatom nasljeđu i it paisley uzorku

Talijansku luksuznu modnu kuću Etro osnovao je krajem 60-ih godina Gerolamo Gimmo Etro prvenstveno kao kompaniju za tekstilni dizajn. Stoga ne čudi da nam na spomen Etra prvo na pamet pada njihov prepoznatljivi paisley uzorak koji su počeli izrađivati početkom 80-ih godina. Nešto kasnije kreću i s kožnatom galanterijom izrađenom od paisley žakarda, a zatim stvaraju i prekrasne komade za uređenje interijera. 

Snažno obiteljsko nasljeđe

Prvu modnu reviju na Milanskom tjednu mode održavaju 1996. godine i brzo se etabliraju kao profinjen i inovativan brend za žene i muškarce, a kasnije i djecu. Etro se prvenstveno poistovjećuje s Gerolamom, osnivačem, ali tvrtkom upravljaju njegovo četvero djece na pozicijama od kreativnog do generalnog direktora. Tako je sve bogatstvo i nasljeđe  brenda ostalo u obitelji, a danas je i dalje sinonim za onu da je u modi sve dozvoljeno. Upravo zadnja kolekcija poslužila im je kao metafora za modu uopće, mjesto gdje je sve dozvoljeno i gdje su kombinacije elemenata praktički beskonačne. 

Moćna kolekcija s prepoznatljivim detaljima 

Jakne od brokata, tie-dye uzorci, pruge, traper i frotir, složeni su u jednu dobro promišljenu i jako zabavno cjelinu. Nikako ne smijemo ne spomenuti modne dodatke, prvenstveno sunčane naočale čije se forme naslanjaju na bogatu estetiku 70-ih godina prošlog stoljeća. Snažni, moćni modeli u acetatu kombinirani su s detaljima poput prugica, cvjetića, ali i ranije spomenutog paisley uzorka. Prednjače okrugle i kvadratne masivne forme koje možda neće odabrati baš svatko, ali u Optotimu smo poznati po tome da uvijek pratimo vruće trendove i brendove na tržištu. Kolekciju možete razgledati i isprobati na našim adresama. 

 

Newsletter
Prijavom na naš Newsletter ostvarujete pravo na besplatnu dostavu.