Prva održiva kolekcija skandinavskog brenda Chimi

Prva održiva kolekcija skandinavskog brenda Chimi
Novosti, 07/06/2024
Prva održiva kolekcija skandinavskog brenda Chimi

Možda još niste čuli za švedski brend Chimi, ali ako pratite skandi dizajnere i njihovu estetiku, moguće je da ste ga već i nosili. Pa evo da se kratko prisjetimo, Chimi je osnovan 2016. godine u Stockholmu s idejom stvaranja odjeće i modnih dodataka dizajniranih za neustrašive. Da bi pomirili svaki aspekt aktivnog života kolekcije su im jednostavne, ali malo futurističke, a u fokusu je nosivost i estetska dugovječnost. 

Skandinavski brend Chimi i održiva kolekcija 

Danas kada je mnogima važno što kupuju i koliko kupuju, važno je da to traje i da ima neku dodanu vrijednost. U novoj Chimi kolekciji to je održivost, koja postojeću Core kolekciju transformira interpretirajući klasične oblike. Predstavljeno je 12 modela od kojih je svaki dostupan u 8 zemljanih boja, a uvedena je nova značajka koja uključuje modificiranu debljinu i zakrivljenost, hrabrije rezove te linearne spojeve. 

Acetat visoke kvalitete 

Cijela kolekcija je ručno izrađena od 42 posto drvne celuloze i 28 posto reciklirane plastike. Možda na prvi pogled ona izgleda kao i sve druge, ali je bitno istaknuti da je ugljični otisak tri puta manji po svakom izrađenom okviru. Da bi funkcionirao kao komponenta, plastični otpad se mora razgraditi na molekularnoj razini i to je upravo ono što inovativna tehnologija kompanije Eastman radi. Zahvaljujući novom načinu recikliranja, danas je moguće proizvesti acetat visoke kvalitete s puno manjim ugljičnim otiskom. 

Nova kolekcija u Optotimu 

Možda vam uopće ne trebaju nove sunčane naočale i niste planirali kupovinu, a možda ste baš u potrazi za novim modnim dodatkom koji će biti kvalitetan, upečatljiv i održiv. Nova kolekcija stigla je u Optike Optotim gdje je možete razgledati i isprobati. 

 

Newsletter
Prijavom na naš Newsletter ostvarujete pravo na besplatnu dostavu.