Fendi sunčane naočale su spoj modernog i funkcionalnog

Fendi sunčane naočale su spoj modernog i funkcionalnog
09/09/2024
Fendi sunčane naočale su spoj modernog i funkcionalnog

Prvi spomen na modnu kuću Fendi odmah nas podsjeti na scenu iz serije Seks & grad u kojoj jednoj od glavnih protagonistica Carrie Bradshaw usred bijela dana ukradu upravo najpopularniju torbicu - Fendi Baguette. Danas je teško reći je li torbica bila popularnija prije ili poslije te scene, ali je činjenica da je Baguette i danas, nakon 27 godina i dalje hit torbica. 

Fendi je bio temelj za talijanski stil 

Fendi su 1935. godine osnovali Adele i Edoardo Fendi u vječnom gradu Rimu, gdje uskoro otvaraju maleni butik s torbama i krznom u ulici del Plebiscito. Vrlo je brzo postao popularan, postavivši temelje za talijanski stil uopće. Bili su pioniri dizajna što je bilo odmah vidljivo na njihovoj liniji Selleria (sedlo) inspiriranom konjskim uzdama, a nakon nje je uslijedilo niz drugih kolekcija i posebnih suradnji s kojima se Fendi vinuo na međunarodnu modnu scenu. 

Ikonična torbica - Fendi Baguette

Kreativno vodstvo je uvijek bilo u obitelji iako su tijekom godina surađivali s velikim imenima kao što su Karl Lagerfeld koji je tamo ostao čak 50 godina i Kim Jones koji je trenutačno na poziciji kreativnog direktora ženske odjeće. Ipak, Silvia Venturini, treća generacije dinastije Fendi i dalje je punom parom u poslu i ujedno jedina članica obitelji u kući. Upravo je ona zaslužna za Fendi Baguette, torbicu koju smo prvi put vidjeli 1997. godine. Krzno u boji, snažne kombinacije boja i totalno prepoznatljivi i upečatljivi modni dodaci, ono su što ovu kuću čine skroz posebnom u modnom svijetu. 

Sinonim za visoku modu i inovativan dizajn 

Kada je riječ o luksuznim naočalama, nema puno brendova koji izazivaju istu razinu prestiža kao što je to Fendi. Sinonim za visoku modu, inovativan dizajn i besprijekornu izradu, Fendi sunčane naočale nisu samo modni dodaci, oni su odraz individualnosti i sofisticiranosti. S bogatim nasljeđem u kožnoj galanteriji i konfekciji, Fendi se ušuljao na tržište naočala stvarajući komade koji odražavaju ikoničnu estetiku brenda istovremeno zadovoljavajući potrebe modernog potrošača. 

Bezvremenski modeli u našim optikama 

Svaki par je jedinstvenog dizajna, a igra bojama i vrstama logotipa je ono što jako zabavlja. Za ljubitelje većih upečatljivih komada naočale mogu biti umjesto komada nakita, a za one koji ljube minimalizam pokrivene su i diskretne varijante. Ove sezone u kolekciji svatko može pronaći nešto za sebe jer vrvi širinom modela, od klasičnih kvadratnih komada do mikro ovalnih bez okvira. Bilo da idete na posao ili se tek negdje izležavate na plaži, uz Fendi sigurno nema greške, a modeli su bezvremenski. Kolekciju pronađite u našim optikama i spremite se za jesen u velikom stilu. 



Newsletter
Prijavom na naš Newsletter ostvarujete pravo na besplatnu dostavu.