Miu Miu je izgurao Pradu i postao najpopularniji brend na svijetu

Miu Miu je izgurao Pradu i postao najpopularniji brend na svijetu
01/08/2024
Miu Miu je izgurao Pradu i postao najpopularniji brend na svijetu

Modni je svijet je uvijek pomalo kaotičan, a utrka za ciljem popeti se do vrha nikada ne prestaje. Konkurencija je zdrava i uvijek gura naprijed, a na tronu se izmjenjuju najbolji. Prema posljednjem izvještaju Lyst Indec koji svaka tri mjeseca izbacuje popis najpopularnijih u odnosu na prethodni kvartal, tvrdi da je Miu Miu izgurala Pradu, iako su to sestrinski brendovi i zagospodarila vrhom. 

Miu Miu ima osebujni dizajnerski etos 

U Parizu predstavljena nova kolekcija na iduću jesen i zimu, predstavljanje upcycled kolekcije od trapera i suradnje s brendovima New Balance i Church’s sigurno su jednim dijelom pridonijeli trendu rasta, ali ne možemo osporiti da je Miu Miu puno više od toga. Miu Miu je 1993. godine osnovala velika Miuccia Prada, a prvu ready-to-wear kolekciju brend je predstavio početkom milenija. Odmah su ga zavoljele osobe iz visokog društva i to je bio početak putovanja. 

Moda kao mentalno stanje 

U središtu stilske filozofije Miu Miu ima osebujni dizajnerski etos koji nadilazi uobičajene stvari. Pozicioniran kao preteča profinjene ženstvenosti, DNK brenda utjelovljuje balans između razigranog i profinjenog, miješa nevino i buntovno i svakom kolekcijom radi promjene. Uzmimo npr. ekstra popularne kardigane koji djeluju tako pročišćeno i štreberski, a u kombinaciji sa šljokičastim gaćicama totalno mijenjaju igru. Ili ultra kratku plisiranu suknju stiliziranu s predimenzioniranim puloverom, dugačkim dokoljenkama i balerinkama. Miuccija Prada jednostavno vidi modu kao mentalno stanje. 

Vitello torba kao najpoželjniji klasik 

Promjene su ključni element u pristupu brenda, a rezultat je uvijek kombinacija intelektualnog i senzualnog. Ne poznaje tradicionalne estetske forme i to je ono što ga čini potpuno drugačijih od drugih. Miu Miu balerinke danas su sigurno statement brenda i niti jedna sezona ne prolazi bez barem nekoliko varijanti. Vitello torba je sigurno jedna od najpoželjnijih klasika, a sunčane naočale su također posebna priča. Ako pogledamo unatrag uvijek su bili posebni, a najveća revolucija se dogodila kada su “odrezali” dio okvira i leće te predstavili neobičan mačkast model popularno zvan 10-ka, koji je doživio gomilu svojih interpretacija. 

Nova kolekcija je super nosiva 

I danas se s nostalgijom sjetimo dragulja iz davnina, ali se tješimo novim kolekcijama koje su isto na svoj način posebne. Ove sezone je poseban fokus i dalje na mikro okvire koji su posljednjih nekoliko godina hit i ne možemo prestati gledati u ovalne u boji kornjačevine i crne mačkaste. Iako posebni na svoj način, možemo ih rangirati kao modele koje možete dugo nositi, a dio kolekcije možete pronaći u odabranim Optotim poslovnicama u Zagrebu, Rijeci, Zadru i Splitu. Miu Miu je brend koji definitivno čini razliku. 

Newsletter
Prijavom na naš Newsletter ostvarujete pravo na besplatnu dostavu.