Ray-Ban Reverse pomiče granice u svijetu naočala

Ray-Ban Reverse pomiče granice u svijetu naočala
30/09/2024
Ray-Ban Reverse pomiče granice u svijetu naočala

Ray-Ban već dugo ne treba posebno predstavljati svijetu jer je toliko popularan da se ono što se kaže prodaje sam od sebe. Bilo da se radio o avijatoricama, wayfarericama ili clubmastericama, Ray-Ban je brend teško usporediv s drugima. To potvrđuju kontinuirane inovacije na polju izrade leća, specijalnih materijala i tehničkih specifikacija. Zaustavit ćemo se ovaj put na lećama i napisati riječ dvije o njihovoj kolekciji Reverse koju su predstavili u proljeće 2023. godine, ali je i dalje veliki hit. 

Reverse prkosi konvencijama s dizajnom obrnute leće 

Čini se da je Ray-Ban ovog puta okrenuo naočale oko svoje osi, te pokazao kako dobro može izgledati potpuno obrnuta leća. Oblik se mijenja iz tradicionalnog konveksnog u konkavni bez da je ugrožena optička preciznost i to sve zahvaljujući inovativnoj tehnologiji koja to podržava. Leća je obrađena visokoučinkovitom tehnikom protiv odsjaja, leća smanjuje do 70 % refleksije na valnim duljinama na kojima je oko najosjetljivije. Četiri ikonična modela, dobila su novu verziju čime je klasika preokrenuta u avangardu. 

Aviator, Wayfarer, Caravan, Boyfriend 

Razvijeni s ergonomskim univerzalnim okvirom, Ray-Ban Reverse Aviator, Wayfarer, Caravan i Boyfriend nježno ocrtavaju obline jagodične kosti kako bi pristajali i upotpunili svaki oblik lica. Osim inovacija, kolekcija je i djelomično održiva jer su leće izrađene od bio najlonskih vlakana s 41% udjela ugljika biološkog porijekla. Okviri su bio acetatni s 67% bio baziranog ugljika i 100% reciklirana ambalaža i krpica za čišćenje. 

Najomiljeniji je jedan jedini aviator 

Izvorno dizajniran za američke pilote 1937. godine, vječni avijatičarski oblik sada predstavlja jedan od najpoznatijih modela sunčanih naočala na svijetu sa svojim klasičnim dvostrukim mostom. Omiljen zbog udobnosti, kvaliteta i performansi dostupan je u nizu neočekivanih kombinacija boja s naglasom na antracit, ružičasto zlatne, crne metalne okvire s gradijentnim ili zatamnjenim zrcalnim lećama.

Wayfarer je model revolucija 

Pratio je bezbroj kulturnih pokreta, od rock revolucije 60-ih do hip-hop kulture 90-ih, originalni Wayfarer je ultimativni izraz pobune mladih. Nepogrešiva silueta vraća se s obnovljenim rubom, stražnja stražnja leća daje suptilnu subverziju njegovom legendarnom četvrtastom obliku. Dostupan u nekoliko kombinacija boja okvira i leća. 

Caravan je evolucija avijatičarskog modela 

Stvoren kasnih 50-ih godina, Caravan je izvorno predstavljen kao evolucija klasičnog avijatičara s aerodinamičnom geometrijskom siluetom. Sada je naglašen nježnom krivuljom obrnute leće i postaje lagano futuristički. Dostupan je u nekoliko različitih boja metala i gradijentnim, zatamnjenim ili zrcalnim lećama. 

Boyfriend je velik i ležeran 

Boyfriend ima opuštenu, predimenzioniranu siluetu, uravnotežujući meko zakrivljeni pravokutni okvir s elegantnim ravnim vrhom. Ponovno je osmišljen s upečatljivim novim lećama, a kombinacija okvira i leća je i kod njega moguća. Jako je cool u svojoj jednostavnosti.

U optikama Optotim za sada možete pronaći modele Aviator i Caravan iz kolekcije Reverse. 



Newsletter
Prijavom na naš Newsletter ostvarujete pravo na besplatnu dostavu.