Dita: japanski luksuz u bezvremenskim modelima koje nosi cijeli svijet

Dita: japanski luksuz u bezvremenskim modelima koje nosi cijeli svijet
09/07/2024
Dita: japanski luksuz u bezvremenskim modelima koje nosi cijeli svijet

Američki brend Dita pokrenut je 1995. godine i odmah se nametnuo specifičnom izradom naočala nadilazeći konvencije stvaranjem diskretnog luksuza zapakiranog u odvažne okvire. Njihove interpretacije bezvremenskih modela obrađene su kroz inovativnu tehnologiju i najvišu razinu proizvodnje, stoga ne čudi da je vrlo brzo stekao imidž vođe baš u optičkim inovacijama. 

Dita je ekspert za retro sunčane naočale 

Prve ženske kolekcije koje su predstavili bile su inspirirane okvirima 50-ih i 60-ih godina i dugo su prekopavali vintage trgovine da dobiju kompletnu ideju. Rezultat su bile retro siluete s jarkim lećama kao što su modra i žuta. Tri godine kasnije pojavljuje se prva muška kolekcija koja je odmah nametnula bestsellere Double Agent i Agent 99 koji su također bili retro modeli s modernim zaokretom. U to vrijeme glazbenici i druge poznate osobe počinju nositi Ditu.

Kompletna proizvodnja Dita naočala u Japanu 

Početak milenija Dita svoju proizvodnju diže na viši nivo i sve prebacuje u Japan te se povezuje s nekim od najcjenjenijih stručnjaka iz područja optike. To je veza koja traje i danas, a modeli koje možemo svake sezone iznova vidjeti su ispolirani do posljednjeg detalja. Neki od najprodavanijih danas su Flight.006 koje je popularizirao Rober Downey Jr., Mach Six koje nosi Cate Blanchett, Sunbird koje nosi Rebel WIlson i mnogi drugi od glazbenika, umjetnika i modnih urednika.

Osam mjeseci izrade jednog okvira

Ističu da njihovi stručnjaci imaju stogodišnja iskustva, a za jedan savršeni okvir potrebno je čak 8 mjeseci izrade i 350 različitih koraka da se do njega dođe. Kad ih pogledate, uzmete u ruku u isprobate, znat ćete o čemu pričamo pa će možda i nešto viša cijena biti opravdana. Ovdje ipak govorimo o luksuznim modnim dodacima koji ne gube na vrijednosti. Bezvremenski, a moderni, Dita je u svakom trenutku dobro znala što radi. Selekciju pronađite u odabranim Optotim poslovnicama, a dio i u webshopu. 



 













Newsletter
Prijavom na naš Newsletter ostvarujete pravo na besplatnu dostavu.